sobota 10. ledna 2009

Přeházejte si tlačítka na taskbaru ve Windows XP stejně jako ve Windows 7

Nový hlavní panel ve Windows 7 přineslo možnost přetahovat tlačítka běžících programů podle libosti. Nevím, proč Microsoft neimplementoval tuto jednoduchou funkci už dřív. Naštěstí je tady ale prográmek Taskbar Shuffle, který umí i trochu víc...

Taskbar Shuffle používám již něco přes rok. Je to jednoduchý program pro Windows 2000/XP/2003/Vista, který přidává možnost přetahovat tlačítka běžících programů.

Další funkcí je seskupování podobných tlačítek na hlavním panelu podobně jako to představil Microsoft ve Windows XP. Tady je ale funkce implementována inteligentněji. Je možné si např. nastavit aby se aplikace neskrývaly pod jedno tlačítko, ale jejich tlačítka se budou řadit za sebou. Také si lze nastavit, že pokud klepnete kolečkem na danou aplikaci, automaticky se okno zavře - stejně jako to známe z prohížečů podporující tabs
Změna uspořádání tlačítek probíhá klasickou metodou drag'n'drop (táhni a pusť). Ukážeme si na příkladu:
Máme dvě aplikace
 Nyní jednoduše uchopíme kurzorem HDD Health a přesuneme ho před Total Commander (kurzor bohužel není na screenshotu vidět):
Cílové místo je označeno oranžovou čárkou
A máme tu výsledek:
Kromě přetahování tlačítek na hlavním panelu, můžeme přetahovat i ikonky v tray. Tato funkce mi osobně přijde zbytečná, ale někdo ji možná využije:

Přeházíme si pár ikonek
A výsledek :-)
Pokud nemáte počítač dostatečně silný na Windows 7, můžete si jednu z propagovaných funkcí nahradit pomocí Taskbar Shuffle.

Program Taskbar Shuffle můžete z oficiálních stránek programu na adrese http://www.freewebs.com/nerdcave/taskbarshuffle.htm.

Žádné komentáře:

Okomentovat