sobota 23. února 2008

Jak na Beyond Good & Evil na dual core procesorech

Dnes jsem si konečně nainstaloval výbornou hru Beyond Good and Evil, na kterou jsem se těšil již přes měsíc. Bohužel jsem zjistil, že hra má problémy ani ne tak s Windows Vista (jak se mnozí domnívají), ale s dual core procesory.

Při spuštění na dual core procesorech se rozhazují textury a hlavně dochází k desynchronizování zvuku při hraní i animacích.
Pro Windows XP existuje přímo záplata z Windows Update, konkrétně je to soubor WindowsXP-KB896256-v4-x86-CSY.exe(info). Soubor po stažení spusťte, po dokončení aktualizace restartuje PC.

Pro Windows Vista je řešení poněkud složitější. Postup je převzat ze oficiálního fóra pro BG&E na forums.ubi.com. Je potřeba stáhnout soubory Full Processing.jar a Full Processing.exe. Tyto soubory nakopírujte do složky se hrou. Tu pak spouštějte pomocí souboru Full Processing.exe.
Zkuste si také v Settings (zástupce Beyond Good & Evil Settings) na záložce Advanced Settings pohrát s Manual compatibility settings. Mě se hra zrychlila po odškrtnutí HW Vertex Processing.

Hru provozuji na svém KodlBooku (Core 2 Duo 1,5 GHz, 2GB RAM, GeForce 8400M) pod Windows Vista a to naprosto bez problémů.

Doufám, že tento návod pomůže všem, kteří tuto skvělou hru nemohou rozchodit. V případě problémů si můžete postěžovat do komentářů :)


Žádné komentáře:

Okomentovat