pátek 21. srpna 2009

TwInbox: používejte Twitter přímo z Microsoft Outlook

Pokud jste vášnivím uživatelem mikroblogu Twitter a ke své práci využíváte Microsoft Outlook, můžete to spojit dohromady - díky addonu TwInbox.


Instalaci TwInboxu získáte z webu výrobce Techhit.com. Po úspěšném nainstalování (nezapomeňte před instalací ukončit MS Outlook) vám přibude v Outlooku nový toolbar:


Po instalaci musíte nastavit Váš účet na Twitter.com. Proto klikněte na tlačítko TwInbox a následně na položku Options. V nově otevřeném okně na záložce Account zadejte uživatelské údaje z Twitteru a na záložce Recieving si nastavte složku, kam se budou tweety stahovat. Jednotlivé tweety se pak zobrazují jako poznámky (viz obrázek na konci článku). Já osobně si vytvořil složku Twitter v Doručené poště. Tímto je dokončena prvotní konfigurace TwInboxu a můžeme se podívat na jednotlivé funkce nového toolbaru (bráno z leva).
  • Tlačítko s ikonou obálky - Při kliknutí na toto tlačítko přejdete do složky, do které se stahují tweety. Kliknutí s držením klávesy SHIFT otevře v prohlížeči webovou stránku Twitter.com.
  • Pole pro zadávání textu - Slouží k rychlému odeslání vašeho tweetu. Jednoduše napište a potvrďte klávesou ENTER. Pokud jste ve složce přijatých tweetů a máte nějaký vybraný, bude v políčku připraven reply (čili tam bude napsáno @uživatel) na vybraný tweet. Pozor: jako všechny textboxy v Outlooku i v tomto se ztratí text, pokud ztratí focus!
  • New - Otevře okno k odeslání tweetu s pokročilými možnostmi (viz popis níže).
  • d - Direct Message zvolenému uživateli.
  • @ - Reply zvolenému uživateli.
  • RT - Retweet vybraného tweetu :)
  • TwInbox - Menu s pokročilými možnostmi TwInboxu.
V posledním poli se zobrazují nově přijaté tweety, mezi kterými lze přecházet tlačítky < a >.
Dialog s pokročilými možnostmi umožňuje publikovat i obrázky s využitím služeb TwitPic, Posterous a Twitgoo. Dále je zde integrováno zkracování odkazů službou TinyUrl (lze nastavit automatické zkracování odkazů nad 40 znaků).


V nastavení lze dále nastavit zvuk jako upozornění na nové tweety, položky zobrazované na toolbaru, prodlevu mezi jednotlivými stahováními tweetů ze serveru a jaké tweety stahovat (public timeline, replies, direct messages).
 
Nakonec TwInbox také obsahuje (v zatím experimentální fázi) jednoduchou statistiku - mě osobně bohužel nefunguje :)
A jak to všechno vypadá v Outlooku: pro zvětšení klikněte na obrázek níže :)


Žádné komentáře:

Okomentovat